Op kamers

studenten kamers nijmegen

Een kamer vinden in Nijmegen is niet makkelijk. Met de juiste handelingen is het toch mogelijk om snel een kamer te vinden. Wij hebben wat tips voor jou om sneller een kamer te vinden.

Op zoek naar een kamer
Om een kamer te zoeken kan je gebruik maken van je eigen netwerk (Gusto!) of via websites en facebook. Bij je zoektocht naar een studenten kamer is het goed om te kijken of de kamer niet te ver buiten het centrum ligt. Populaire wijken zijn Nijmegen Oost, Nijmegen Oud West en het centrum. Een aantal goede sites om kamers te zoeken zijn:

Kijkavond
Een kijkavond/hospiteeravond  is een avond waarbij je de huisgenoten en/of verhuurder ontmoet en deze beter leert kennen. Het is een soort kennismakingsgesprek waarbij men kijkt of het klikt tussen beide partijen.Toch blijft zo’n avond meestal wel eng en is het moeilijk om te bepalen hoe je je nu moet gedragen! Daarom vind je hieronder 5 tips voor het hospiteren, om zo die ene kamer te bemachtigen! Succes!

Tip 1: Het grootste cliché van allemaal, maar absoluut waar: Blijf rustig en jezelf
Tip 2: Schik niet van rare of vulgaire vragen.
Tip 3: Wees op tijd, de meeste hospiteeravonden zijn ingedeeld in tijdblokken.
Tip 4: Vertel leuke verhalen zodat iedereen jou kan herinneren.
Tip 5: Laat je ouders thuis! Neem ze nooit mee naar een hospiteeravond (Dit is heel fout)
Meer Tips & Tricks vind je ook op de site van de RU.

studentenkamer nijmegen

Studentenhuisvesting
De Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen  (SSH&) beheert een aantal studentenhuizen en –flats, met een gemiddelde huurprijs van € 335,- per maand. Grote kans dat hier wat bij zit! Als je in Nijmegen gaat studeren dan kun je je bij SSHN inschrijven vanaf 1 november voorafgaand aan je eerste studiejaar. Tot en met 31 december van je eerste studiejaar kun je in aanmerking komen voor reisurgentie.

studenten op kamers studievereniging gusto nijmegen